Kramen

Kraamhouders 2018

De kraamhouders voor 2018 zijn nog niet bekend, wil je zelf een kraam huren? Neem dan contact met ons op! Klik hier

Kraamhouders 2017

Ieder jaar staat er een leuke markt op het Afrikafestival! Al onze partners zijn zelf op een leuke manier aan Afrika verbonden en willen dat graag op het festival met het grote publiek delen.

Hieronder staan de kraamhouders die aanwezig waren op het Afrikafestival 2017!

 1. Bona Baana
 2. Stichting Zaare
 3. Zussu
 4. Fair2, Fairtrade Nijmegen & Reiscafé
 5. Fairweggistan
 6. Yolanda Y’awa
 7. LivingLekker
 8. WAYEDEFO
 9. Vrienden van Palmtree
 10. Future For Young People
 11. IRA
 12. Volonfaire
 13. Mozambican Capulana’s
 14. Holland Gambian Foundation

Nancy Kuria ( kleding), Hadiya Reizen, Ghana Products en Kleurrijke Kaarsen Nijmegen zijn dit jaar ook aanwezig bij het Afrika Festival Nijmegen.

Naast stichtingen en ondernemers bied het festival ook food en drinks:

 1. Charlie’s schaafijs
 2. Sue
 3. La Senegalaise

 

1. Bona Baana

Bona Baana werkt voor kansarme jongeren in Oost Afrika. Zij ondersteunen vaste projectpartners met het opzetten van kleinschalige en duurzame projecten. Het zijn de lokale initiatieven, voortkomend uit de wensen en behoeften van de mensen zèlf, die een grote kans van slagen hebben.

Dit jaar ondersteunt Bona Baana:

* Mirembe girls Zzana, Uganda
Wij willen deze projectpartner ondersteunen met de bouw van twee slaapzalen. Hier worden meiden opgeleid tot kapper, naaister, kleuterleidster of cateraar. Vele van deze jongeren hebben nagenoeg geen opleiding genoten. Met een gedegen vakopleiding ziet hun toekomst perspectief er mooier uit. Met uitbreiding van slaapplekken kunnen meer meiden intern verblijven. Het bespaart reiskosten, het is veiliger en voorkomt drop–out.

* Mirembe girls Nsanvu, Uganda
In juli 2017 gaan 5 vliegende meubelmakers aan het werk op het platteland in Nsanvu. Zij gaan drie weken met jongeren aan het werk om de fijne kneepjes van het vak met de toekomstige vakkrachten te delen. Ook zullen ze samen met de leraar houtbewerking een lesprogramma opstellen. Kijk eens op: http://www.vliegendemeubelmakers.nl/

x
Meer weten?
www.bonabaana.nl
https://www.facebook.com/bonabaana
instagram.com/bonabaana

 

2. Stichting Africa at Heart

Voor de stichting Africa at Heart worden er op het Afrika festival allerlei Afrikaanse cadeaus verkocht, afkomstig uit Malawi, Kenia en Zimbabwe. Je kunt hier denken aan houten vogeltjes, pennen, houten dieren, maskers, kaarten, kettingen en armbanden, kleine schilderijtjes etc.

Van al deze producten kent stichting Afrika at Heart persoonlijk de makers. Aan de makers is een eerlijke prijs betaald en op markten en festivals in Nederland en België verkoop stichting Africa at Heart deze eerlijke producten voor haar projecten in deze landen.

De opbrengst van de producten die verkocht worden op het Afrika festival Nijmegen, gaat naar het schoolbankenproject in het dorp Majarilo in het noorden van Malawi.

Logo Africa at Heart
Meer weten?
Facebook Foundation Africa at Heart

 

3. Stichting Zaare

Stichting Zaare is 19 december 2013 opgericht. Zaare betekent welkom en is ook de naam van een klein dorpje net boven Bolgatanga in de Upper East van Ghana. In deze streek wonen ongeveer 11.00 weduwen met hun kinderen in zeer erbarmelijke omstandigheden. Hun huizen zijn in slechte staat en meestal hebben ze geen geld om hun kinderen naar school te sturen. Onze stichting ondersteunt deze weduwen door:

 1. Hen een goed dak boven hun hoofd te geven
 2. De weduwen een vak te laten leren waardoor ze beter in hun levensonderhoud en dat van hun kinderen kunnen voorzien
 3. Hun kinderen de kans te geven naar school te gaan

Door contactpersonen te hebben in de plaatselijke bevolking en bij WOM (Widows and Orphans Movement) weten we welke ondersteuningsbehoeften de weduwen hebben.

Logo Stichting Zaare

Meer weten?
www.zaare.nl
www.facebook.com/stichtingzaare
instagram.com/stichtingzaare

4. Stichting Togo Tourism & Development

Stichting Togo Tourism & Development promoot de diversiteit van Togo in Nederland en ondersteunt projecten in Togo op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, milieu, cultuur, duurzaam toerisme en eerlijke handel.

De stichting is in 2012 opgericht door Ekue Leopold Messan en Josefien de Kwaadsteniet. In Togo werken zij direct samen met een netwerk van lokale organisaties en individuen aan verschillende projecten waar ze graag meer over vertellen.

24 Juni aanstaande staan ze op het Afrika festival in Nijmegen met een kraam vol verhalen en prachtige Togoriginals fair trade producten en fashion van Signé Ahobli uit Togo. Producten met een goed verhaal.

Logo Togo tourism & Development
Meer weten?

www.togotourismanddevelopment.com.
Via de webshops www.togoriginals.nl en http://www.africanclothesdesign.com/ kun je alvast een idee krijgen van een aantal producten (niet alles staat op de sites).
Bij vragen neem contact op met togotd@yahoo.fr.

5. St. Mboa Su

Om geld in te zamelen organiseert deze stichting Afrikaanse feesten, workshops, activiteiten, lezingen, optredens, catering en evenementen. De opbrengt komt ten goede aan hun projecten in Kameroen. Steun Stichting Mboa Su en dan draagt u bij aan

 • De verbetering van de volksgezondheid
 • Het terugdringen van kindersterfte
 • Het voorzien in de eerste levensbehoefte van de mens
 • Een beter leven in Kameroen

logo mboasu

Meer weten?
cindyvos@gmail.com

 

6. Stichting Amuria

Stichting Amuria werkt in het NO van Oeganda, waar de bewoners ernstig te lijden hadden van de terreur van een rebellenleger. Veel mensen moesten vluchten en er ontstond een vluchtelingenkamp in een nabijgelegen stad. Nadat het rebellenleger was verdreven, keerden veel mensen terug, enkel om te ontdekken dat hun hele leefgebied was verwoest.

Stichting Amuria helpt hen bij de wederopbouw, in de strijd tegen armoede en onder ontwikkeling.

In Nijmegen zullen hun een aantal mooie handgemaakte artikelen uit Oeganda verkopen, gemaakt door mensen die we met de aankoop ondersteunen in hun levensonderhoud. Tevens zullen hun informatie geven over onze projecten en over de reizen die door stichting Amuria worden georganiseerd.

Dus of u nu komt voor producten, projecten of reizen, de stand van stichting Amuria moet u zeker gezien hebben.

 

logo amuria

Meer weten?

www.amuria.nl
https://www.facebook.com/stichting.amuria/

 

7. The Ray Of Light Foundation

Deze stichting is opgericht in 2009 door auteur en humanitair Bruce Cerew.  Hij gelooft dat alle vrouwen en kinderen ongeacht afkomst, etniciteit, geloof en sociale achtergrond toegang behoren te krijgen tot economische basisbehoeften

Dit doen hun met het opzetten van projecten die een blijvende toekomst
creëren voor kansarme jongeren en dorpsvrouwen. Op de markt op het Afrika festival verkopen we kleine Afrikaanse souvenirs, eigen boeken, trendy en duurzaam houtwerk zoals; bamboe telefoonhoesjes, brillen, vogels etc.

rayofiligt

Meer weten?

https://www.facebook.com/TheRayOfLightSamenSterkSchoolproject?ref=hl
http://therayoflightfoundation.org/

 

8. Stichting Painted Dog Conservation

Onze stichting ondersteunt het Painted Dog Conservation Project in Zimbabwe. Ons doel is door middel van actie, voorlichting en onderzoek de Afrikaanse wilde hond te beschermen. Deze unieke diersoort behoort tot de meest bedreigde diersoorten van Afrika. Ten opzichte van honderd jaar geleden is er nog zo’n 1% van de totale populatie over. Bescherming is niet mogelijk zonder een actieve samenwerking met de lokale bevolking.

De kinderen die tien jaar geleden deelnamen aan het eerste ‘bush camp’ zijn nu begin twintig en solliciteren bij onze anti stroperseenheden. Strikken die door deze eenheden zijn gevonden, worden bij het Art & Craft Centrum omgetoverd tot kunstwerken. Op deze manier wordt iets kwaadaardigs omgezet in iets positiefs. Door de lokale bevolking bij het project te betrekken op alle mogelijke manieren en educatie op meerdere niveaus gaat het beter met de mensen en dat heeft uiteindelijk een positief effect op het behoud van de Afrikaanse wilde hond.

Curious

Meer weten?
www.painteddogconservation.nl
https://www.facebook.com/stichtingPDC/?fref=ts

 

9. Zoe Zulu Productions

Zoe Zulu Productions organiseert een Afro Pop Dance workshop tijdens het Afrika festival. Zoë heeft met het Hakoena theater gewerkt tijdens de Lion King. Ze begeleidde acteurs en verminderde hun accenten in de Zulu taal. Het bedrijf zit nog in de beginfase en des te leuker is het ook dat ze aanwezig is op het festival om iedereen kennis te laten maken.

 zoe

10. Zussu

Zussu verkoopt kleding en tassen op het Afrika festival. Deze kleding en tassen zijn voor zowel kinderen als volwassenen en zijn gemaakt in Guinee-Bissau.

Be cool green

Meer weten?

https://www.etsy.com/shop/becoolbegreen

 

11. Fair2

Fair2 is een sociale onderneming die ‘fair services’ biedt. Op het Afrika festival zal Fair2travel aanwezig zijn om met een kraam waar je reizen kunt kopen naar allerlei prachtige bestemmingen in Afrika. Daarnaast is er ook informatie te krijgen over Fair2work, een centrum waar je welkom bent als je je eigen bedrijf wilt starten, als zelfstandige aan de slag wilt gaan of als je al sociaal ondernemend bent. In dit centrum kun je begeleiding krijgen van professionals die je op weg kunnen helpen, je nieuwe ideeën aanreiken en je met anderen in contact kunnen brengen. De Fair2work Hub is bovendien een plek waar sociaal ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren en kunnen bijdragen aan het succes van nieuwkomers in het veld.

Fair2

 

Meer weten?

http://www.fair2.travel

http://www.fair2work.nl

https://www.facebook.com/fair2.org/

 

12. Fairweggistan

Fairweggistan heeft als missie het onder de aandacht brengen van de positieve kant van Afrika. Fairweggistan doet dat door middel van reizen, festivals (film en muziek), blogs en artikelen.

fairweg

Meer weten?

http://www.fairweggistan.nl/


13. Yolanda Y’awa

Yolanda Y’awa verkoopt zelfontworpen kleding en accessoires om geld op te halen voor de stichting Luvuthanda Foundation in Zuid-Afrika

 

14. Stichting Wereldvrouwenhuis

Het dagelijks programma van de vrouwen bestaat onder anderen uit Taalles, fietsles, het aanleren van creatieve vaardigheden als naaien, empowerment, yoga en beweging. Er wordt ook gezwommen en er wordt massage gegeven.

In het Vrouwenhuis komen vrouwen tot rust nadat ze vaak lang op de vlucht en/of onderweg geweest zijn en van onderkomen naar onderkomen gegaan. Het Vrouwenhuis biedt hen een tijdelijk veilig onderkomen.

stichting wereldvrouwenhuis

Advertentie